Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Erdélyi gulyásleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja)
» fél kg leveszöldség
» 2 fej hagyma
» 10 gerezd fokhagyma
» 1 ek egész bors
» 2 fej kelkáposzta
» 1,2 kg burgonya
» borsikafű
» majoranna
» kömény
» 3-4 babérlevél
» 2 ek vágott zöldpetrezselyem
» 4 dkg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró kockákra vágom. 4 liter hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, beleteszem a gézbe kötött fűszernövényeket, a tisztított hagymát és a fokhagymát, sózom és alig bugyogva hagyom főni. Eközben megtisztítom a leveszöldséget, ujjnyi darabokra vágom és a levesbe teszem. Mikor a hús és a zöldségek félpuhára füttek, beleteszem a feldarabolt burgonyát és a 8 részre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Ha megfőtt a leves, kiveszem a gézcsomagot, a levest megszórom zöldpetrezselyemmel és forrón tálalom.
Megjegyzés / tipp:

Sertéshúsból, vagy baromfiból készítem.
2 komment 6 ember kedveli rhs
2013.03.09 13:17
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
arabb 2018.06.09. 07:21 (#2)
Mitől piros?
Csak úgy kérdezem
kertcsillag 2015.12.01. 08:24 (#1)
Több észrevételem van!
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: nehéz. Mire elég 30 perc?
Másik dolog ,nem vagyok ellensége az ételnek de ez túlzás amit itt leírnak!
Hozzávalók 4 főre: Oké megeszi négy fő is az a kérdés hányadszorra ?

2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja)
» fél kg leveszöldség
» 2 fej hagyma
» 10 gerezd fokhagyma
» 1 ek egész bors
» 2 fej kelkáposzta
» 1,2 kg burgonya
» borsikafű
» majoránna
» kömény
» 3-4 babérlevél
» 2 ek vágott zöldpetrezselyem
» 4 dkg só

Ez a mennyiség elég egy kisebb társaságnak az biztos.
Címkék
húst megszabadítom, gézbe kötött, tisztított hagymát, levesbe teszem, zöldségek félpuhára, feldarabolt burgonyát, levest megszórom, zöldpetrezselyem, fűszernövényeket, leveszöldséget, megszabadítom, megtisztítom, leveszöldség, kelkáposztát, Sertéshúsból, gulyásleves, kelkáposzta, gézcsomagot, feldarabolt, tisztított, babérlevél, fokhagymát, beleteszem, baromfiból, beleteszem, leforrázom, faggyútól, felteszem, majoranna, megszórom, zöldségek, fokhagyma, félpuhára, leveszöldség, hagyma, gerezd fokhagyma, egész bors, kelkáposzta, burgonya, borsikafű, majoranna, kömény, babérlevél, vágott zöldpetrezselyem,
Csirkecomb csiperke és laska gombával
0 komment 1 ember kedveli
Hétlapu
0 komment 2 ember kedveli
Bolognai metélt !
0 komment 5 ember kedveli
Túrós mákos szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Füstölt busa...
0 komment 5 ember kedveli
Meggyleves
0 komment 9 ember kedveli
Márton szelet.
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás rétes
2 komment 3 ember kedveli
Pikáns tojáskrém
1 komment 8 ember kedveli
Medvehagymás penne
0 komment 1 ember kedveli
Almás bögrés
0 komment 3 ember kedveli
Almás-túrós galuska mákos bundában
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti vendégváró
0 komment 20 ember kedveli
Zöldborsós muffin
0 komment 1 ember kedveli
Rókagomba krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.